Отидете към основна версия

5 971 29

Honda-та "е" ще е със задно и с идеално разпределение на теглото

  • honda-
  • e

Японците от Honda разпространиха повече подробности, касаещи техния най-нов модел. Става дума за електромобилчето с най-кратко име в света, което ще се появи на пазарите през следващата година.

Хечбекът ще се прави на нова платформа, която до този момент не е използвана за нито една Honda. Шасито ще е конструирано така, че да има идеално разпределение на теглото към двете оси - 50:50.

Въпросното идеално съотношение е достигнато за сметка на блок от йон-литиеви батерии, който е разположен в предната част на колата. Шасито е алуминиево, окачването - изцяло независимо, а единственият електромотор е монтиран в задната част на колата.

Електромоторът ще предава въртящия си момент към задните колела, а автономният му пробег ще е 200 километра. Акумулаторният блок е с капацитет 35.5 киловат часа. От станция за бързо зареждане Honda e ще се зарежда до 80% за половин час.

Предварителните поръчки вече започнаха в Европа, като към този момент Honda e може да се поръчва във Великобритания, Франция и Норвегия. Вече има 31 000 кандидати, които са внесли депозит.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.

Свързани новини

  • За петте дисплея на Honda e

    Японците от Honda разказаха за какво ще служат петте дисплея, разположени по цялото арматурно табло на електрическия модел "е". Цялата широч ...
    25.07.2019
    5 582
    17
  • Косачката на Honda с нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

    Косачка за трева, производство на Honda и носеща моделно обозначение Mean Mower V2, постави нов рекорд, който беше вписан в Книгата на Гинес. На писта ...
    11.06.2019
    10 619
    8
  • Къде може да се поръча Honda e?

    Новата електрическа Honda, която е обозначена с най-краткото моделно име "е", вече може да се поръчва. Заинтересованите трябва да внесат деп ...
    21.05.2019
    10 081
    27