Отидете към основна версия

11 232 23

BMW и Zagato представиха уникално купе

  • bmw-
  • zagato-
  • coupe-
  • z4

Италианското ателие Zagato и BMW показаха пред публика уникално купе, което носи названието BMW Zagato Coupe. Премиерата на автомобила се състоя по време на изложението Concorso d'Eleganza Villa d'Este.

Купето е направено в един-единствен екземпляр, но не е концептуална разработка. Автомобилът е готов за експлоатация и даже притежава всички сертификати за използване в обществената пътна мрежа.
На пръв поглед BMW Zagato Coupe доста прилича на стандартното Z4. При по-детайлно разглежадне обаче става ясно, че новият автомобил няма нито един общ детайл с визуално близкия до него Z4.
Представителите на BMW не разгласяват никакви технически данни за автомобила, но според специалистите под капака е монтиран бензинов двогател с работен обем три литра и двойно турбо. Ако това е така, мощността е 340 к.с.
Всъщност освен визуалното представяне на уникалния автомобил от BMW не съобщават нищо повече. В тайна се пазят дори намеренията на концерна за това дали автомобилът ще бъде продаден, или ще остане като експонат в колекцията на компанията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини