Отидете към основна версия

23 130 85

Lada измина 1 млн. км за три години

  • автоваз-
  • lada-
  • priora-
  • пробег-
  • рекорд

Собственик на Lada Priora от руския гр. Ясни твърди, че е навъртял над 1 000 000 км за три години, съобщава порталът "Лада.Онлайн". Мъжът пътувал ежедневно до областния център Оренбург и обратно, изминавайки по 500 км в едната посока. За това време автомобилът претърпял преоборудване за работа на газ и два основни ремонта на двигателя.

Газовата уредба била монтирана, когато пробегът на "приората" достигнал 80 000, тъй като изхранването ѝ започнало да се превръща в проблем при такива разстояния. Когато показанията достигнали 999 999, километражът просто се занулил.

Първият основен ремонт се наложил на 550 000 км, а вторият - на 1 000 000. И в двата случая собственикът сменял буталата и сегментите с комплекти за ВАЗ-2110. Скоростната кутия била оригиналната и никога не била правила проблеми.

За три години се наложила също смяна на педала на газта и стартера (два пъти), но иначе разходите били само за консумативи и почистване на дюзите (пет пъти). Собственикът признава, че ползва "приората" само като работно добиче, а за други цели предпочита Lexus RX.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 19 гласа.

Свързани новини