Отидете към основна версия

5 014 15

Какви нови коли се продават най-много в страните, от които внасяме "втората употреба"

  • автомобили-
  • нови коли-
  • европа

Сега ще ви покажем част от статистиката, показваща кои са най-продаваните нови автомобили в някои страни от Европа. Именно част от тези коли ще се появят, като употребявани у нас след няколко години.

Става дума за пазарите на Германия, Италия, Испания и Франция, но ще ви покажем и бестселърите в някои от съседните ни страни. Любопитен, но не и изненадващ факт, е, че на много места родната продукция се явява бестселър.

У нас, понеже на практика нямаме такава, а и средностатистическия българин не е от най-богатите европейци, бестселър е румънската нискобюджетна марка Dacia, която между другото е бестселър и в родината си.

В Испания, например пък най-продаваната кола е Seat Leon, а в Италия - Fiat Panda. Южната ни съседка Турция е един от големите пазари на автомобили, но предпочитанията там са доста различни от тези на западноевропейските страни.

Там най-продаваната нова кола за миналата година е Fiat Egea. Във Великобритания, най-предпочитаният нов автомобил през миналата година е Ford Fiesta, а във Франция - Peugeot 208.

Руснаците също залагат на родното си производство, като в Русия бестселърът за 2019-а е Lada Granta. За Германия едва ли е нужно да споменаваме, че най-продаваната кола за миналата година е Volkswagen Golf.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини