Отидете към основна версия

17 182 61

Според Мъск коронавирус е глупав, но за седмица загуби $ 5.5 млрд.

  • илон мъск-
  • коронавирус-
  • загуби

Илон Мъск загуби 5.5 милиарда долара само за една седмица, като причината е коронавируса. Ръководителят на Tesla бе видимо вбесен от случващото се, и публично заяви, че рискът да умре от коронавирус е много по-малък, отколкото от шофирането до дома си в собствената си кола и че коронавирусът е глупав..

Американският бизнесмен Илон Мъск, който нарече глобалните вълнения на фона на разпространението на коронавирус глупави, загуби 5.5 милиарда долара за една седмица. Богатството на Маск намаля с 18%, като това се случи заради спад с 22% в акциите на компанията.

Още нещо, което трябва да се отбележи е, че общото богатство на 10-те най-богати милиардери в света е намаляло със 76.4 милиарда долара през седмицата. Експертите смятат, че Бернар Арнауд, генерален директор на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), е претърпял загуба от 14 милиарда долара.

Богатството на собственика на испанската търговска верига Zara, Амансио Ортега, пък е намаляло с 12.8 милиарда долара. Отбелязва се още, че изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос е загубил 6.4 милиарда долара.

По-рано американското издание BuzzFeed публикува писмо от Мъск, с което обяснява на служителите си опасността от коронавирус и го класифицира „като една от 100-те опасни заплахи за здравето на гражданите на Съединените щати“.„За сравнение: рискът да умреш от коронавирус е много по-малък, отколкото да се прибереш със собствената си кола“, добавя Мъск. На 6 март предприемачът, на своята страница в Twitter, нарече паниката, причинена от разпространението на новия коронавирус, „глупава“.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.

Свързани новини