Отидете към основна версия

3 290 11

Така ще изглежда наследникът на Saab

  • saab-
  • nevs-
  • hengchi 1

Първият нов модел на шведско-китайската марка NEVS ще бъде изцяло електрическият кросоувър Hengchi 1, патентни изображения на който бяха разпространени от китайските автомобилни медии.

За разлика от предишните опити на NEVS да превърнат наследството на Saab в реални коли, този автомобил е създаден от нулата и в основата си има платформа, фокусирана върху изграждането основно на електрически превозни средства.

Първоначално производството на Hengchi 1 е било планирано да започне през април 2020 година, но сега изданието Sina Car, позовавайки се на официални данни, твърди, че стартът на производството е изместен за 2021 година.

Отлагането е заради забавянето на строителството на новите заводи в Шанхай и Гуандун, което ще приключи едва през втората половина на тази година. От разпространеното изображение, можем да си направим извода, че Hengchi 1 ще наподобява Saab 9-4X, последният модел на шведската марка, пуснат през 2011-а.

По това време компанията все още беше под шапката на General Motors. Кросоувърът трябваше да извади компанията от продължителен икономически колапс, но това не се случи.

Произведени бяха само 574 екземпляра, а през 2012 година марката Saab бе закупена от международния консорциум National Electric Vehicle Sweden (NEVS), който по-късно обяви, че марката Saab няма да се използва.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини