Отидете към основна версия

14 Юли, 2020 11:26, обновена 14 Юли, 2020 11:26 9 355 25

Ford представи новото Bronco

  • ford-
  • bronco-
  • u725

След близо четвърт век отсъствие от гамата на Ford най-коравият офроудър на марката се завърна в гамата ѝ. Дългоочакваното шесто поколение на Bronco поема щафетата от спряната през 1996 г. пета генерация на култовия модел с амбициозната цел да надмине предшествениците си във всяко отношение.

Новият всъдеход има класическа конструкция с рама и ще се предлага във версия с три и пет врати (от Ford не броят тази на багажника). Ще се предлага и версия Sport, построена на базата на модификацията с дълго междуосие.

От Ford твърдят, че Bronco е замислен не като моден, а като функционален автомобил. Американската компания е проучвала предпочитанията на купувачите години наред, за да установят какво искат хората от новия модел. Според шефа на Синия овал Джим Фарли всъдеходът съчетава здравината на пикапите от F-серията, мощността на Mustang и ДНК-то на оригинала от 1965 г.

Новото Bronco е лидер в класа си по височина на клиренса (294 мм), дълбочина на газене (851 мм) и ред други параметри. Всъдеходът може да се поръча с 35-цолови гуми още от завода.

За момента моделът ще се предлага с два бензинови двигателя от семейството EcoBoost. Четирицилиндровият е 2.3-литров, с мощност 270 к.с. и максимален въртящ момент 420 Нм, а по-големият V6 с обем 2.7 литра развива 310 к.с. и 542 Нм. Двата мотора могат да бъдат съчетани с ръчна трансмисия със седем предавки или 10-степенен автоматик.

Bronco дебютира н т.нар. Trail Toolbox - комплекс от технологии, които помагат на пресечен терен. Сред тях са круиз контрол за движение с ниска скорост и система за преодоляване на големи наклони. Водачът може да избира между седем режима - от екологичен и спортен до тежък офроуд.

Новото Bronco има врат без рамки, които могат да се свалят и да се съхраняват на борда. Страничните огледала остават на местата си, тъй като са разположени на предния капак. Версиите с три врати имат разглобяем покрив с три секции, а тези с пет - четирисекционен.

Купувачите ще разполагат с широк спектър от възможности за персонализиране. Ще се предлагат няколко вида врати, модулни стоманени брони с лебедки, различни радиаторни решетки, багажници за покрива и светодиодни панели.

Интериорът също е вдъхновен от оригиналното Bronco. "Всесезонният" салон има гумиран под и дренажни пробки. Тапицерията е водоустойчива, а превключвателите - водонепромокаеми.

Нова е и мултимедийната система с 12-инчов дисплей (8-инчов в базовата версия), която може да се обновява "по въздуха". Снабдена е с всъдеходна навигация и 360-градусово видео наблюдение.

Шестото поколение на Bronco ще се предлага в седем модификации -  Base, Big Bend, Black Diamond, Outer Banks, Wildtrak, Badlands и First Edition, от която ще бъдат произведени само 3 500 бройки). Всяка от тях може да се поръча с всъдеходен пакет и повече от 200 аксесоара за индивидуализация.

Базовата версия с три врати ще струва $29 995 (€26 465). Производството започва в началото на 2021 г., а първите готови всъдеходи ще бъдат доставени през пролетта. Място на опашката от чакащи струва $100 (€88).

В гамата на Bronco ще има и модификация Sport, която съчетава мотиви от външността на офроудъра и широк спектър от всъдеходни възможности в по-цивилна опаковка. Тази версия също разполага със седем режима на движение, двойно предаване и круиз контрол за пресечен терен.

За Bronco Sport също са предвидени два мотора. Базовият е трицилиндров, с обем 1.5 литра, мощност 184 к.с. и максимален въртящ момент 257 Нм. По-големият  четирицилиндров 2.0-литров двигател с 248 к.с. и 372 Нм ще се предлага само в модификациите Badlands и First Edition, които имат блокируем заден диференциал. Скоростната кутия е само осемстепенен автоматик.

Клиренсът на Bronco Sport e 224 мм, а дълбочината на газене - 599 мм. Базовото оборудване включва различни електронни помощници като система за автоматично спиране в екстрени ситуации, контрол на слепите зони, удържане на движението в лентата и др. Срещу допълнително заплащане може да се поръча адаптивен круиз контрол, навигация с гласово управление и т.н. Цените започват от $28 155 (€24 844).

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 23 гласа.

Свързани новини