Отидете към основна версия

22 554 9

"Съкровище" или "боклуци"в изоставен гараж: Откриха коли на стойност €1 121 815 (ВИДЕО)

  • bristol-
  • автомобили-
  • гараж

Уникална колекция от спортни автомобили, прототипи и дървени модели бе открита от YouTube блогър

Блогър на име Бен, подвизаващ се в социалната мрежа YouTube и неговият приятел Еран от Уинчестър (Великобритания) решават да влязат в изоставена от няколко години сграда. Именно в нея и по-конкретно в гаража ѝ момчетата откриват съкровище: парк от прототипи на спортни автомобили, класически коли, редки спорткари, както и дървени модели автомобили и много части за мотоциклети.

Бен управлява канал в YouTube, наречен Lost Adventures, и е ясно, че се е подготвил за "екскурзията", като не си е забравил камерата. "Абсолютно невероятно място, никога не сте виждали или няма да видите такива коли на пътя и искам да ги покажа!" споделя под видеото Бен.

Сред находките са автомобили, като рядък Bristol Bullet, Bentley Continental Flying Spur, такси Beardmore от 1957 г. ... Има и прототипи на Bristol Fighter от 1982 г., автомобил в стил Bentley с глинени и дървени колела ... В гаража има общо 15 коли. От видеото се вижда, че всички те са покрити с дебел слой прах.

Находката е собственост на Bristol Cars, последният независим британски автомобилен производител, който фалира през май тази година по време на изолацията. По-интересното е, че говорител на компанията заяви, че автомобилите нямат никаква стойност и ги нарече "боклуци".

Не така смята обаче Дейвид Флетчър, оценител в Wyles Hardy & Co, един от търговците, който контролира активите на фирмата. Той заяви, че 15-те автомобила, съхранявани в подземното съоръжение, могат да бъдат продадени за около милион лири (в евро - 1 121 815).

Поставете оценка:
Оценка 4 от 55 гласа.

Свързани новини