Отидете към основна версия

23 436 35

Как ви се струва ГАЗ-ката с име Вепрь NEXT?

  • вепрь next-
  • газ-
  • всъдеход

Трябваше ли според вас този високопроходим пикап да остане на поточната линия на руската компания?

Чували ли сте за Вепрь NEXT? Това име е дадено на автомобила от инженерите, направили първоначалната разработка на този високопроходим автомобил. Пикапът е проектиран на базата на 4х4 задвижване от компанията "Садко", която работи в тясно сътрудничество с ГАЗ. Представен е през 2017 година.

Дизайнът на този брутален всъдеход е проектиран на рама, задвижването е 4х4, като са налични и понижаващи предавки. Осите имат диференциали, които при необходимост се заключват. Всъдеходът е с дизелов двигател, мощността на който е 149 конски сили.

От снимките се вижда, че колата има сериозен офроуд потенциал, което се потвърждава от техническите ѝ параметри. ГАЗ-ката е в състояние да преодолява почти еднометрови бродове, а клиренсът ѝ е цели 32 сантиметра. Как ви се струва тази ГАЗ-ка и трябваше ли руснаците да продължат да я правят? Споделете в коментарите.

За съжаление компанията производител направи само няколко бройки, които си останаха екзотика в автомобилния свят. Това се случи през 2017 година, но днес наличните екземпляри все повече привличат колекционерите на подобни всъдеходни машини. Като нов цената на Вепрь NEXT бе $39 000.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 79 гласа.

Свързани новини