Отидете към основна версия

8 528 19

В рамките на два месеца откраднаха две еднакви коли от един собственик

  • kia-
  • кражба на автомобил

Жител на американския щат Колорадо загуби две еднакви коли Kia Sportage в разстояние на два месеца. След втората кражба, фенът на корейската марка реши да отложи купуването на нова кола.

Дейвид Райс придобива първата си Kia Sportage, производство 2018 година, преди малко повече от два месеца. Няколко седмици по-късно крадци разбиват колата, която е оставена в подземен паркинг близо до къщата на американеца и я открадват.

Въпреки факта, че похитителите са били заснети от охранителните камери, те така и не са открити. Почитателят на корейската марка решава да не се отчайва веднага и си купува още един екземпляр Sportage, който е със същото ниво на оборудване и е боядисан в същия сребрист цвят.

За съжаление на собственика обаче и тази кола не го радва дълго време. Само след пет дни експлоатация и вторият кросоувър на Дейвид е откраднат посред бял ден от същия подземен паркинг.

Мъжът отново пише заявление в полицията, като прикачва и видеозаписи от охранителните камери на подземния паркинг. По време на издирването на похитителите американецът решава да се откаже от закупуването на трета кола и да използва услугите на автомобил под наем.

Според статистиката на полицията в Денвър броят на престъпленията свързани с кражби на автомобили почти се е удвоил от началото на годината. Освен това, от 6500 откраднати коли, около 360 са с марката Kia.

Ще припомним, че в началото на декември полицията в Сан Франциско задържа рекорден похитител, откраднал 13 превозни средства за година и половина. Нападателят е задържан, докато се е движил из града с откраднат мотоциклет.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.

Свързани новини