Отидете към основна версия

6 654 58

Със стара Lada Niva на Нюрбургринг (ВИДЕО)

  • lada-
  • niva-
  • нюрбургринг

Инструкторът Миша Шарудин споделя впечатленията си от руския всъдеход

Германският автомобилен блогър от руски произход Миша Шарудин подкара стара Lada Niva по северната дъга на Нюрбургринг и сподели емоциите си от пътешествието през "Зеленият ад". За да „завладее“ легендарната писта, блогърът използва обикновена Lada 4х4 (ВАЗ-21214) с руски гуми VLI-5 и стандартен 1.7-литров атмосферен двигател.

Автомобилният блогър Миша Шарудин има руски корени, но през последните шест години буквално "живее" на Нюрбургринг. По негови думи той се върти обиколки по пистата около 1000 пъти годишно и отлично познава сложната верига от завои, като споделя, че може да кара по нея със затворени очи.

Шарудин призна, че винаги е искал да се вози на Нюрбургринг в Niva и наскоро приятел му дава такава възможност. На пистата е докарано абсолютно стандартно SUV, като модификациите по него са минимални - демонтиране на задната седалка, инсталирането на предпазна рамка и спортни кресла.

По време на пътуването блогърите се шегуват, че шофирането на Niva може да покаже най-бавното време за обиколка на Северната дъга. И двамата стигнат до заключението, че средната скорост на руската джипка на Nordschleife е един километър в минута.

Топ постижението обаче е доста прилично за възможностите на Niva. Руската кола изминава 21-километровата писта за 15 минути и по една от правите ускорява до максимума на възможностите си от... 120 километра в час. Видеото се оказа много атмосферно, защото други коли прелетяха покрай Нива с голяма скорост.

Въпреки това няма опасност от намирането на бавен автомобил на пистата: състезания Lada 4x4 се проведоха във формат Touristenfahrten, тоест в деня, в който можете да отидете до пистата с всяка пътна кола. Единственото правило е, че изпреварването по Нюрбургринг в Touristenfahrten може да се извършва само отляво. Вижте.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.

Свързани новини