Отидете към основна версия

34 170 39

Продава се ексклузивният двуврат Maybach на Кадафи

  • кадафи-
  • maybach-
  • купе

Бившият лидер на Либия е поръчал огромното купе година преди смъртта си

В Холандия продават уникално купе Maybach 57S, сглобено през 2011 г. по индивидуална поръчка. На страницата в Instagram на Auto Leitner и във Facebook се твърди, че клиентът е либийският революционер Муамар Кадафи, който беше убит през октомври 2011 г. Коментарите обаче бяха скептични относно изявлението на продавача.

Дилърът иска за ексклузивния Maybach 57S 961 950 евро. Купето, което е с оригиналната си двуцветна боя и кожен интериор в светло бежово, се базира на стандартния Maybach 57 с V12 двигател, разполагащ с мощност от 612 конски сили. Продавачът заявява, че превозното средство е изминало само 2 300 километра от 2011 година насам.

Според някои съобщения наточените версии с две врати и обозначени с буквата S се произвеждат от външни ателиета (например Xenatec) и в света има общо от 10 до 20 такива коли. Под публикацията на обявата във Facebook потребителите обръщат внимание на състоянието на шофьорското място и се усъмниха, че колата всъщност е изминала по-малко от три хиляди километра. Историята, че колата е построена за Кадафи, също повдига немалко въпроси.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 51 гласа.

Свързани новини