Отидете към основна версия

2 646 17

Toyota ще гони рекорд по произведени автомобили за година

  • toyota-
  • автомобили-
  • производство-
  • рекорд

Тази година японската компания планира да направи около 9.2 милиона автомобила

Toyota планира да произведе около 9.2 милиона автомобила през 2021 година. Според изданието Nikkei това ще бъде рекорд за производството на автомобили за една година, както за самата Toyota, така и сред всички японски автомобилни производители.

Ако бъде постигната цифрата от 9.2 милиона превозни средства, това ще е със 17% повече от колите, които японската марка направи през 2020 г. (и с 2% повече от 2019 г.). Увеличението на обемите на производство обаче е свързано с очакваното възстановяване на търсенето на автомобилните пазари в Япония, Китай, САЩ и Европа.

Обикновено такива планове за годината се изготвят до края на декември, но недостигът на части и материали се отрази на работата с доставчиците и принуди Toyota да преразгледа производствения план.

Представител на марката каза пред изданието, че плановете все още могат да се променят, но проблеми с наличието на микросхеми не се очакват до март. Toyota очаква продажбите да останат стабилни, тъй като ваксинациите започнаха в много страни и случаите на COVID-19 започнаха да намаляват.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини