Отидете към основна версия

7 509 19

Lancia обнови единствения модел в гамата си

  • lancia-
  • ypsilon-
  • фейслифт-
  • fiat-
  • 500-
  • panda

Втори фейслифт за настоящото поколение Ypsilon

Въпреки славата си и рали успехите през изминалия век, ето че Lancia предлага само един автомобил в гамата си в момента и това е малкият Ypsilon. Настоящото трето поколение бе пуснато на пазара през 2011 година, през 2015 година получи фейслифт, а сега през 2021 година моделът получава и още един фейслифт. Разликите са визуални и обхващат предната част и интериора.

Фаровете са се сдобили с LED дневни светлини, решетка е станала по-дълга с вертикално изразени оребрения, а отворите в долната част на бронята са с променен дизайн. Автомобилът на снимките показва и новия цвят, който ще е наличен за клиентите и носи името Elegant Blue и е препратка към класическото Lancia Blue.

Промените в интериора включват нов 7-ичнов екран на инфотеймънт системата, която вече поддържа Android Auto и Apple CarPlay, както и пакет наречен EcoChic със специален филтър на купето, който премахва 98% от бактериите в купето. Предлага се и избор за тапицерия, направена от рециклирана пластмаса от Средиземно море, а ако не сте чак такъв фен на рециклираните материали, алкантара също е налична при избора.

Нов за модела е и еднолитровият бензинов двигател от типа мек хибрид, който е същия като този във Fiat Panda City и Fiat 500 и разполага с 80 конски сили. Благодарение на 12-волтовия стартер-генератор от Lancia споделят, че вредните газове ще бъдат намалени с 13% спрямо версията без него. Другите опции които се предлагат са 0.9-кубиков бензинов мотор със 70 конски сили, както и 1.2-литров бензинов мотор на пропан-бутан и 69 конски сили. Продажбите на обновеният Ypsilon вече започнаха, като единственото място от където може да си го купите е родната му Италия с начална цена от 15 700 евро.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.

Свързани новини