Отидете към основна версия

6 740 18

Ето кои са полуфиналистите за „Световна кола на годината“

  • световна кола на годината 2021-
  • toyota-
  • mercedes-
  • audi-
  • honda-
  • mazda

Вижте кои автомобили ще се борят за титлата в различните категории

След като Toyota Yaris грабна титлата за „Кола на годината в Европа“ е време да видим кой от новите автомобили ще се сдобие със световната титла за тази година. Състезанието е разделено на няколко части, като днес ви представяме полуфиналистите, края на месеца ще видим топ три, а на 20 април ще разберем и кой ще грабне приза.

В челната десетка се нареждат Audi A3, BMW 2-Series Gran Coupe и BMW 4 Series, допълвани от Honda Е, Kia K5 и Kia Sorento, а Mazda MX-30, Mercedes GLA, Toyota Yaris и Volkswagen ID.4 запълват останалите места.

За приза „Световна градска кола“ се борят Honda Jazz/Fit, Hyundai i10 и Hyundai i20, заедно с Honda E и Toyota Yaris. Отново виждаме Yaris, който отбелязва най-много продажби от началото на годината и няма да е изненада ако първото място отиде при него.

Aston Martin DBX, BMW X6, Land Rover Defender, Mercedes S-Klasse и Polestar 2 са отличените автомобили в категорията за луксозни автомобили, като фаворит тук е новото поколение на лимузината S-Klasse.

При спортните автомобили виждаме две SUV-та в лицето на BMW X5/X6 M и Audi RSQ8, а списъкът се допълва от Toyota Yaris GR, BMW M2 CS и Porsche 911 Turbo.

Последна е категорията за дизайн и в нея са избрани да участват Honda Е, Land Rover Defender, Mazda MX-30, Polestar 2 and Porsche 911 Turbo.

Кои ще са победителите в различните класации и кой от автомобилите ще грабне „Световен автомобил на годината“ за 2021 ще разберем след малко повече от месец.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.

Свързани новини

  • Нова Toyota ще споделя платформа с Yaris

    Последното поколение на Toyota Yaris се радва на много продажби, а както вече ви информирахме, спечели приза за „Кола на годината в Европа&ldquo ...
    05.03.2021
    3 165
    4