Отидете към основна версия

6 473 15

Продават Porsche-то на Пабло Ескобар за над 2 милиона долара

  • porsche-
  • 911 rsr-
  • 911-
  • пабло ескобар

Колата е притежавана от кокаиновия бос

Снимки: DuPont Registry

Изключително рядко Porsche 911 RSR от 1974 година се появи за продажба в интернет пространството. Освен, че от модела са направени едва 15 автомобила за състезателната 1974 година, то конкретният екземпляр предлага и интересен собственик.

Автомобилът е един от общо 12-те, които са използвани за състезания, а първи зад волана му се появява пилотът от Формула 1, Емерсон Фитипалди. След като теч на гориво прекъсва участието на пилота в състезанието, колата е продадена и записва участие в различни състезания до 1978 година.

Тогава тя е купена от наркобоса Пабло Ескобар, който взима участие в четири състезания с нея. След смъртта му, тя е пазена в гараж, а след това е върната в Америка. В момента колата е напълно възстановена в оригиналното състояние, като дори запазва надписите от 1974 година.

Интересната история и малкото произведени бройки в комбинация със завидното състояние на екземпляра са се отразили на цената му. Обявата е качена в сайта DuPont Registry, а исканата цена за жълтата 911-ка е 2.2 милиона долара.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.

Свързани новини