Отидете към основна версия

4 155 5

VW ще започне да продава новото крос-купе на базата на Polo в Европа преди края на годината

  • volkswagen-
  • polo-
  • nivus

До края на 2021 г. германският концерн ще стартира европейските продажби на ново купе-кросоувър, който е известен в Южна Америка като Volkswagen Nivus

До края на 2021 г. Volkswagen ще представи на европейския пазар нов модел. Това е купе-кросоувърът Nivus, който преди това дебютира в Южна Америка. Това обяви на годишната конференция на концерна главният изпълнителен Ралф Брандстщетер.

Според топ мениджъра, новият модел за европейския пазар ще дебютира през втората половина на тази година, а продажбите му трябва да стартират преди началото на зимата. Както беше съобщено по-рано, сглобката на европейската версия на кросоувъра ще бъде правена в предприятие в Барселона, Испания.

Volkswagen Nivus за Южна Америка беше представен в Бразилия през май 2020 г. Кросоувърът с формата на купе е споделил основните компоненти и възли със седана Virtus, който от своя страна е базиран на новото поколение Polo.

Кросоувърът е изграден на опростена модулна платформа MQB-A0 с предно окачване McPherson и полузависимо задно окачване. В Южна Америка Volkswagen Nivus се предлага изключително с еднолитров трицилиндров турбо двигател.

На бензин той развива 116 конски сили, а на етанол мощността стига до 128 конски сили. Двигателят е сдвоен с шестстепенна автоматична скоростна кутия. Възможно е в Европа гамата двигатели да включва и по-мощен 1.5-литров турбо четирицилиндров мотор, произвеждащ 150 конски сили.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.

Свързани новини