Отидете към основна версия

20 711 49

Трима американци с S-Klasse пропътуваха всички щати за 3 дни и 14 часа

  • рекорд-
  • сащ-
  • автомобил

Това е нов рекорд

Компания от трима американци постави нов рекорд - прeмина с кола през всичките 48 щата за 3 дни, 14 часа и 19 минути. Рекордното време те постигнаха със стар Mercedes-Benz S550 от 2012 година. Според един от участниците в състезанието основният фактор за успеха не е била максимално възможната скорост на всички участъци от пътя, а компетентното планиране на маршрута.

Както каза един от участниците в интервю за Road & Track, повече от 60 часа работа са били необходими за изработване на маршрута в детайли и да се избере най-оптималния маршрут по отношение на скоростта. За да оптимизира времето, екипажът преминава през някои щати мимоходом: например, те преминават през Флорида само няколко метра.

Поради компетентния график за сън, всеки от членовете на екипажа може да спи достатъчно време и да се качи енергично зад волана, което също се отразява на скоростта на движение. И така, един от шофьорите винаги спи, а смяната се е извършва на всеки четири часа. Благодарение на този график шофьорите не се уморяват да шофират и не губят концентрация.

Пътуващите са изминали повече от 10 750 километра, а средната им скорост е била 125 километра в час. На предишните рекордьори са им били нужни 8 часа повече. За да се подготви за рекорда, компанията участва в незаконно състезание в цяла Америка, известно като Cannonball, което започва в Ню Йорк и завършва в Лос Анджелис.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 56 гласа.

Свързани новини