Отидете към основна версия

7 294 9

50 хиляди изоставени коли бяха "евакуирани" от Москва

  • изоставени автомобили-
  • москва

Почти 50 хиляди изоставени превозни средства бяха премахнати от улиците и дворовете на Москва. От 2012 г. на портала „Нашият град“ потребители съобщават за изоставени автомобили. В продължение на 9 години московчани има над 110 хиляди сигнала. Изоставените превозни средства се идентифицират от властите по спаднали или липсващи колела, трайна мръсотия по ламарините, както и такива с липсващи детайли - врата, стъкло, капак и др.

След като потребител на портала забележи автомобил, който отговаря на описанието, той просто трябва да го снима и да изпрати снимката до портала „Нашият град“, като посочи адреса, на който е открит проблемът. В рамките на три дни след получаване на жалбата, специална комисия на областната администрация преглежда превозното средство и установява дали действително е изоставено.

В 60% от случаите след такава проверка собственикът на автомобила се намира. Тогава му се дава време да реши проблема сам. Той трябва да оправи колата в подходящо състояние или да я евакуира сам. Ако собственикът не предприеме необходимите стъпки, колата се отнема от градските служби. Същото се случва, ако се окаже невъзможно да се установи собственикът.

Понякога възникват трудности по време на евакуационната фаза. Например, поради тесни улици или висока плътност на паркиране. В този случай процесът се забавя. Когато колата се евакуира, тя се изпраща на специален паркинг. След това в рамките на три месеца собственикът може да вземе колата от паркинга. Ако през това време никой не дойде за колата, тя се прехвърля и става собственост на града и след това се изхвърля.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 13 гласа.

Свързани новини