Отидете към основна версия

12 896 6

Фестивал на скоростта в София

  • sofia festival of speed-
  • суперкари

Sofia Festival of Speed представя емблематични марки автомобили

Наред с протичащия в Интер Експо Ценътр Автомобилен салон, в столицата се провежда и първото в България изложение за луксозни и спортни автомобили - Sofia Festival of Speed (Фестивала на скоростта в София). Ивентът очаква посетители на бул. “Цариградско шосе” 159, Benchmark Business Center, в София.

Посетителите (вход свободен) могат да се насладят на суперавтомобили от марките Ferrari, Maserati, Lamborghini, Mercedes-Benz, Porsche и много други, които могат да се докоснат на живо. На място ще бъдат представени ексклузивно и други брандове преди официалния им дебют в България, което ще стане за пръв път именно на Sofia Festival of Speed.

Любопитно е и, че на изложението присъства и специална Tesla Model Y, една от едва 20-те в света с личния подпис на Илон Мъск, основателя на бранда. Електромобилът е елегантно брандиран с логото на Електрохолд като символ на подкрепата на компанията за развитието на електрическата мобилност в България.

Организатор на Sofia Festival of Speed e Авто Юнион АД, която предлага в България 9 марки автомобили, след които Ferrari и Maserati. Целта на организаторите е да представят на аудиторията автомобили, които рядко могат да бъдат забелязани по улиците. Освен реномирани марки посетителите ще могат да видят автомобили със сериозна състезателна история, натрупали километри по световните писти, рали и дрифт автомобили.

Идеята за Sofia Festival of Speed идва от големия фестивал на скоростта Goodwood, който се провежда всяка година през лятото на територията на Гудууд Хаус, Западен Съсекс, Англия. Фестивалът събира на едно място хиляди ретро състезателни автомобили. Организаторите на Sofia Festival of Speed имат амбицията да превърнат събитието в ежегоден празник.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 21 гласа.

Свързани новини