Отидете към основна версия

8 764 29

Ново 20: Русия възражда ЗАЗ, след като превземе Запорожие

  • заз-
  • запорожец-
  • завод-
  • запорожие

Новият съвет, назначен от Кремъл и наречен съвет на военно-гражданската администрация (ВГА) на Запорожка област възнамерява да възобнови производството на автомобили ЗАЗ, когато градът бъде изцяло окупиран от руските военни.

Идеята е тези легендарни автомобили от времето на СССР да бъдат възродени по примера на Москвич. В завода ще се произвеждат автомобили под марката Запорожец, но все още нищо не се казва за модели.

„Автомобилите Запорожец отдавна ги няма, не са се произвеждали повече от 20 години, но в народното разбиране тази марка все още е популярна. Виждаме как сега се възприема положително от жителите на Русия завръщането на концепцията за автомобили Москвич, които се подготвят за производство на нови платформи, в нов дизайн и с добри технически характеристики. Същото ще се случи и в Запорожка област“, ​​отговори на въпрос на кореспондент на ТАСС Владимир Рогов, член на Запорожската областна държавна администрация.

Владимир Рогов каза още, че Запорожие разполага с всичко необходимо за производството на автомобили. По-специално, местният автомобилен завод е оборудван с модерни конвейери и техника и е готов да започни да произвежда автомобили.

„Техниката и оборудването са доста свежи, модерни и неизносени. Този завод винаги е бил интересен: освен познатите ни ЗАЗ-ки, там се правеха Chevrolet Lanos, Daewoo Sens и редицадруги автомобили, известни на всички “, допълни Рогов.

Ще припомним, че към момента Запорожие е под контрола на въоръжените сили на Украйна, но две трети от региона вече се контролира от руската армия.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 26 гласа.

Свързани новини