Отидете към основна версия

6 282 47

Колко получават служителите на Lada?

  • автоваз-
  • лада-
  • заплати-
  • lada-
  • завод

Компанията е успяла да повиши заплатите въпреки трудностите

Заплатите на служителите в АвтоВАЗ станаха публично достояние след като местното издание Нетипичный АвтоВАЗ публикува доклад в който съобщават повишението на премиите в завода в Толиати. Средната заплата там към момента е 47 832 рубли или около 780 евро. Това е повишение с около 700 рубли в сравнение със същия период на 2021 година.

От АвтоВАЗ се хвалят, че са успели да запазят средната заплата в завода и дори да я повишат в несигурни времена на криза с компоненти в автомобилната сфера и прекъсването на производството вече няколко пъти. От началото на годината компанията е изплатила бонуси в размер на 3 хиляди рубли или около 50 евро, за да окуражи най-активните служители. В допълнение те са получили и увеличение в размер на 9%.

Тази новина идва след пускането в производство на няколко модела „опростени лади“, които компанията бе принудена да се насочи към тях поради липсата на компоненти. Те се произвеждат без голяма част от екстрите и системите за безопасност, които се предлагаха до момента, колкото и скромни да бяха те.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 36 гласа.

Свързани новини