Отидете към основна версия

2 736 16

Електрическият хиперкар на Ariel дебютира с 1180 конски сили и тегло от 1.5 тона

  • ariel-
  • hipercar-
  • електрически автомобил-
  • хиперкар

Ще се предлагат версии с два или четири електромотора

Британската компания Ariel навлезе в света на електрическите автомобили и добави трети модел към настоящото си портфолио, което до момента бе съставено от Atom и Nomad. Колата, която виждате на снимките все още е в концептуална форма, но от Ariel планират да започнат доставки на сериен модел в рамките на две години.

Моделът Hipercar разчита на задвижване на четирите колела, осигурено от четири електромотора или задвижване на задните колела с двойно по-малко мотори. При конфигурацията с четири двигателя, максималната мощност достига 1180 конски сили. Ускорението от 0 до 100км/ отнема малко над 2 секунди, а това до 160км/ч 4.4 секунди. От компанията смятат да подобрят тези характеристики, благодарение на векторна система за преразпределение на въртящия момент.

Батерията е дело на компанията Cosworth и е с капацитет от 62кВч. Тя осигурява пробег от 241 километра, но от Ariel могат да добавят турбинен генератор, развъртащ се до 110 хиляди оборота, който да добави допълнителни 47 конски сили. Купето е направено от алуминий и карбон и теглото при по-тежката версия достига 1500 килограма. Окачването е дело на Bilstein, а спирчаките на специалистите от AP Racing.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.

Свързани новини