Отидете към основна версия

34 821 28

Защо новият Москвич се казва "3", а не "1"?

  • москвич 3-
  • москвич

Обозначението е подобно, като при моделната гама на Audi

При тържественото откриване на завода "Москвич" официалните лица не обясниха публично защо първата кола от моделната линия получава моделен индекс "3" в името. Но отговорът вече е ясен. Дават ни го колегите от Autoreview.

Логично бе, първият модел на възродената марка Москвич да бъде наречен "1". Когато през лятото представители на завода показаха изображения на примерната гама, имената бяха - "Модел I", "Модел II" и т.н.

Има и друга логика. Числото "4" би подхождало идеално на иновацията - в крайна сметка китайският кросоувър, който е в основата на новия Москвич, се нарича „ JS4 “. И като цяло "четворката" е значимо число за "Москвич": в съветско време имената на моделите на тази марка започваха с "4". Първият "Москвич" в историята, появил се през 1946 г., се нарича "400-420".

Според колегите от Autoreview обаче, цифрата "3" показва позицията на автомобила в бъдещата моделна гама. Или иначе казано, по-малкият модел от този ще бъде обозначен с числото "1", а флагманът може да получи индекси "7" или дори "8" - подобно като при моделите на Audi.

Какъв модел ще бъде следващият на конвейера след Москвич 3? Засега със сигурност се знае само, че преди Нова година електрическата му версия Москвич 3е ще влезе в производство . На лятното представяне бе казано, че гамата ще включва поне още два кросоувъра от различни класове и седан.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 46 гласа.

Свързани новини