Отидете към основна версия

35 659 29

Най-опасните коли според EuroNCAP

  • euro ncap-
  • краш тест-
  • nissan-
  • navara

 

Най-лошите краш тестове на марките Mercedes-Benz и BMW предизвикаха голям интерес и полемика. Именно поради тази причина решихме да ви запознаем с "призовата тройка", само че отзад напред. Става дума за трите автомобила, които са получили най-слаби оценки от експертите на независимата организация EuroNCAP.
 
Критериите, по които EuroNCAP изпитват автомобилите са много, но основните са фронтален удар с покритие на предницата от 40% със скорост 64 км/ч, страничен удар, удар имитиращ сблъсък в стълб, стендови изпитания пресъздаващи удар отзад, безопасност на пешеходците, а така също и наличие на системи за безопасност като ESP, система за контрол на мъртвата зона, сигнализация за незатегнати предпазни колани и т.н.
До този момент специалистите от EuroNCAP са направили краш тестове на повече от 500 модела. От познатите ни марки и модели най-слабо се представят пикапът Nissan Navara, Rover 100 и Citroen Xantia. Последните два модела вече не се произвеждат, а от Nissan си взимат поука и оправят нещата с най-продавания си пикап.
 
През 1998 година Rover 100 получава само една звезда, а година по-рано Citroen Xantia е удостоен със звезда и половина. Най-лошият краш тест за Nissan е през 2008 година, когато Navara не успява да получи и една звезда. Нейната оценка е половин звезда, въпреки че от видеото нещата не изглеждат така.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Най-скандалният краш тест за Mercedes-Benz

    Преди десетина дни ви показахме най-слабият краш тест на автомобил с марка BMW. Ставаше дума за третата серия на баварците с индекс Е36. Фаталното ...
    09.08.2013
    38 370
    19
  • Скандален краш тест на BMW 3er (E36)

      Всички автомобилни производители са надпреварват да изтъкват своите достижения по отношение на безопасността. Всеки от тях има обаче и м ...
    28.07.2013
    59 331
    121