Отидете към основна версия

7 012 40

Недостиг на боя в АвтоВАЗ: Останалите на поточната линия "лади" - само в един цвят

  • lada-
  • автоваз-
  • боя

Поради липсата на автомобилни бои, Lada Niva Travel и Lada Granta вече ще се предлагат само в един цвят

АвтоВАЗ е изправен пред недостиг на автомобилна боя. Информацията е на Автоград новини във ВКонтакте, позовавайки се на свои източници в бояджийския комплекс на завода. За боядисване на Niva Travel (бившата Chevy Niva) е наличен само цвета Nessie-2 (тъмнозелен, не металик). Ще се използва през целия януари. Моделът Lada Granta има подобна участ, която започна от края на миналата година. От декември от този модел се произвеждат само черни коли.

Иначе, по каталог, в стандартната гама на Niva Travel има 8 цвята, а в гамата на Granta - 14. В случая с Niva Legend (класическата Niva) все още е останало известно разнообразие от цветове (само два). А моделите Vesta и Lagrus въобще не се произвеждат.

Проблемите с материалите за довършване на екстериора на автомобилите започнаха в АвтоВАЗ миналото лято. Автомобилите Lada Granta вече не се предлагат с хромираната украса по каросерията - дори логото е станало матово - от обикновена пластмаса.

Миналата седмица ръководството на АвтоВАЗ обобщи резултатите от 2022 г. и говори за перспективите за 2023 г. Кога ще се възобнови пускането на Vesta и Largus? Кога ще се появят отново Ладите с ABS и "по-стария" 16-клапанов двигател? Какви чужди автомобили ще се произвеждат в бившия завод на Nissan в Санкт Петербург под марката Lada? Как ще изглеждат бъдещите собствени модели? Към момента обаче няма никаква надежда за нормализиране на производството.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 23 гласа.

Свързани новини