Отидете към основна версия

23 284 21

Автомобилите на Роман Абрамович

  • автомобили-
  • роман абрамович

Един от най-известните руски олигарси, който влиза и в топ 10 на най-богатите хора в света, е Роман Абрамович. Той е известен с това, че е собственик на футболния клуб "Челси", както и с уникалните си недвижими собствености по целия свят. Притежава и една от най-луксозните яхти в света, но сега ще ви разкажем за неговите пристрастия по отношение на автомобилите.

Първият автомобил в живота на бъдещия олигарх е стандартна Lada, за която навремето мечтаеше всеки младеж от бившия соц. лагер. Когато обаче натрупва състояние, Абрамович започва да се облича в скъпи костюми и естествено сменя руската машина. Една от първите скъпи придобивки на Абрамович е престижното и аристократично Bentley, каквото в момента на БГ пазара струва http://bit.ly/1aty0s8.

За работа и ежедневието обаче богаташът предпочита по-конвенционални возила. Много често е засичан с Range Rover, а когато събитието изисква по-тежкарска лимузина, Роман Абрамович използва удължена бронирана версия на S-Klasse или пък Maybach.

Като всеки богат съвременен човек и Абрамович се увлича по т.нар. суперкари. Страстта му не е като тази на султана на Бруней, но руският олигарх има в колекцията си доста разнокалибрени суперавтомобили - и Bugatti Veyron, и Aston Martin, и Porsche, и Ferrari, и какво ли още не.

Уникално Maserati и свръхекстравагантен Rolls-Royce са едни от любимите му играчки. С други думи типично по-богаташки - скъпи лимузини и бързи суперкари. Интерес представлява и едно електромобилче, което някак си не се вписва в колекцията му, но пък с него Роман се чувства екологично добре.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини