Отидете към основна версия

3 317 5

Продава се щатска президентска лимузина

  • президентска лимузина-
  • the beast

Cadillac 75 Fleetwood е поръчан от администрацията на Роналд Рейгън

Лимузина Cadillac Series 75 Fleetwood от 1984 година се предлага на търга Mecum в САЩ. Колата е обслужвала едновременно двама президенти на САЩ - Роналд Рейгън и Джордж Буш-старши. Историята на автомобила е разказана подробно на уебсайта на аукционната къща .

Удължената и бронирана серия Cadillac 75 Fleetwood е поръчана от администрацията на Роналд Рейгън. Лимузината достига 6.2 м дължина с междуосие 3.67 м и в салона има седем места. Под предния капак е монтиран 6.0-литров V8 двигател със 141 конски сили мощност, който е съчетан с тристепенна автоматична скоростна кутия.

Интериорът на Cadillac Series 75 Fleetwood е декориран с кожа, дърво и велур. Колата на Рейгън е била оборудвана с уоки-токи и високоговорител. Интериорът също е украсен с изображения на Големия печат на Съединените щати.

Точно тази кола обаче не е возила президентите на САЩ, но е изпълнявала друга важна функция. Тайните служби я използват за близнак на президентския автомобил в кортежа. Лимузината е използвана по време на паради, пътувания в чужбина и церемонии по встъпването в длъжност на президента.

През 90-те години част от специалното оборудване е свалено от колата и продадено отделно. Организаторите на търга отбелязват, че лимузината е много запазена.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.

Свързани новини