Отидете към основна версия

5 656 9

Skoda започна допълнително производство на Octavia в нов завод

  • skoda-
  • octavia-
  • superb

Промяната бе възможна поради преместването на поточната линия на Superb

Škoda обяви, че първата актуализирана Octavia, произведена в завода в Квасини, е слязла от производствената линия. Това разширяване е възможно благодарение на производството на новото поколение Superb в завода на Volkswagen в Братислава.

Актуализираното четвърто поколение на Octavia вече се произвежда на същата производствена линия като Karoq в завода в Квасини, докато производството продължава в основния завод в Млада Болеслав.

За да се подготви за старта на производството, Škoda откри нов център за обучение в Квасини, оборудван с най-съвременни технологии и съоръжения.

Настоящото четвърто поколение, представено през 2019 г., е изградено върху обновената платформа MQB и предлага гама бензинови двигатели с опции за хибридна технология и задвижване на всички колела. Последната актуализация донесе освежен дизайн, второ поколение Matrix-LED фарове и нови функции като интегрирането на ChatGPT в гласовия асистент Laura.

С разширяването на производството на Octavia в завода в Квасини, Škoda цели да отговори на нарастващото търсене на популярния си модел и да осигури безпроблемна верига на доставки за своите клиенти.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 17 гласа.

Свързани новини