Отидете към основна версия

2 293 3

Mercedes представи супернестандартна G-класа

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • концепт

В Шанхай беше представен нестандартен концепт, носещ името Mercedes-Benz G-Class Past II Future. Ретро изглеждащият всъдеход е превърнат в предмет на изкуството. Информация за него се появи на официалния сайт на Mercedes-Benz.

Необичайният тунинг на "Gelendwagen" е извършен с участието на стилисти от модна къща Moncler и музикалният продуцент и дизайнер NIGO. За основа е взет късата база на кабриолета Mercedes-Benz G-Class от 90-те години.

Модният SUV е реставриран и усъвършенстван. Най-оригиналният му детайл е сгъваем покрив, който прилича на пухено яке. Отзад е монтиран златен контейнер. В допълнение, този "Gelendvagen" има увеличен клиренс и офроуд гуми на стоманени джанти.

Каросерията на модерния Mercedes-Benz G-Class е боядисана в маслинови и сиви цветове, а интериорът е декориран с карирана тъкан. Друго интересно е, че и предното стъкло на автомобила може да се сваля.

Въпросният Mercedes-Benz G-Class Past II Future ще остане в един екземпляр, но той ще е прототип за едноименната серийна версия, която вече ще е на базата на съвременната G-класа. Той ще бъде произведен в ограничена серия от 20 автомобила и ще се продава от пролетта на 2025 година.

Серийният Mercedes-Benz G-Class Past II Future ще изглежда по-сдържан, но заимства оригинални цветове и интериорна декорация от концепцията. Джипът е с черни джанти. Моделът ще се предлага с 3.0-литрови турбо шестаци - 449 конски сили бензин и 367 конски сили дизел.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини