Отидете към основна версия

1 310 11

Всички модели на BMW с ДВГ ще получат дизайна на Neue Klasse

  • bmw-
  • neue klasse-
  • дизайн-
  • двг

Ръководството на компанията потвърди, че всички бъдещи модели на BMW ще имат общ дизайн, независимо от вида на задвижването. Освен това колите ще имат и унифициран интерфейс на информационно-развлекателната система.

Автомобилният производител е решил да приложи новия дизайнерски език Neue Klasse към всичките си модели - електрически автомобили, хибриди и автомобили с класически двигатели с вътрешно горене.

Това заяви директорът по дизайн на BMW Group Адриан ван Хойдонк. Той обаче добави, че може да има "някои пропорционални разлики в екстериора и някои незначителни вътрешни разлики" между EV и конвенционалните автомобили, но цялостният стил ще бъде същият.

Въпреки това компанията казва, че всички модели ще запазят собствения си характер и идентичност. BMW ще оборудва потенциалните нови автомобили с нова информационно-развлекателна система и високотехнологично потребителско изживяване, включително проекционен дисплей BMW Panoramic Vision.

Също така във всички BMW-та ще се използват тъкани, направени от рециклирани материали. Според слуховете, първите автомобили с новия колективен дизайн ще дебютират през 2026 година.

Говорим за новото X5, което ще се предлага както в хибридни, така и във версии PHEV и EV. В същото време през следващата година ще бъде представен първият електрически автомобил Neue Klasse - iX3.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.

Свързани новини