Отидете към основна версия

21 629 17

Продадоха суперлимузината на Китай

  • red flag-
  • hongqi-
  • faw

Наш екип от мястото на събитието

Миналата година в Шанхай компанията FAW показа Hongqi (името означава "Червено знаме", а на английски е познато като Red Flag). Марката се представи подобаващо с поредната еволюция на модела CA770, постъпил в производство през далечната 1966-а, когато колата е направена лично за Мао Дзедун. Новата модификация блесна в Шанхай под названието L9 и веднага впечатли специалистите по целия свят.

Под предния капак на единичната бройка е монтиран дванайсетцилиндров шестлитров двигател с мощност между 408 конски сили и въртящ момент 550 Нм. В чертите на класическата представителна лимузина се откриват ясни ретро сходства с руската Чайка, която, както е известно, е копирана от американски автомобил. В Пекин стана ясно, че Hongqi L9 е намерила своя купувач.

Китайската суперлимузина е продадена за потресаващата сума от $803 000. В Англия за тези пари човек може да си купи най-луксозното изпълнение на Rolls-Royce Phantom, но не и в Китай. Според местните медии сделката е дори атрактивна, като се обръща внимание, че реалната цена на L9 всъщност е над $1 млн. Заможният купувач е китаец и е собственик на голяма верига за мебели.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини