Отидете към основна версия

1 925 0

Финансовият колапс спъва ръста на световната икономика

  • икономика-
  • криза-
  • deutsche bank
Снимка: АР/БТА

Колапсът на световните финансови пазари се отразява крайно негативно и води до отслабване на световната икономика, е мнението на Хенинг Гебхард, ръководител „Световни фондови пазари” в Deutsche Bank.

Очакваме корекции в прогнозите за развитието на световната икономика, особено вземайки под внимание по-слабия икономически ръст в развиващите се страни. Ниските цени на петрола и промяната в прогнозите за развитието на икономиката в световен мащаб, ще доведат до още една корекция надолу в прогнозите за печалбата на световните компании”, казва Гебхард, цитиран от Bloomberg.

От 11 август, когато започна най-мащабната девалвация на китайския юан за последните 20 години, световните борсови пазари загубиха над 5 млрд. USD.

Спадът се задълбочи в началото на тази седмица: MSCI Emerging Markets достигна най-големите си загуби на дневна база от септември 2011 г., за азиатските пазари днешният ден беше наречен „черният понеделник”, фючърсите на основните фондови индекси в САЩ губят от 3.5% до 5% от стойността си.

Въпреки апокалиптичната картина, Deutsche Bank както и преди, смята инвестицията във фондовите пазари за атрактивна като вземе под внимание ниската им цена спрямо очакваните печалби.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини