Отидете към основна версия

2 832 4

Варуфакис е струвал на Гърция 100 милиарда евро

  • янис варуфакис-
  • струва-
  • гърция

Това заяви директорът на Европейския механизъм за стабилност ESM Клаус Реглин

Първото шестмесечие от управлението на СИРИЗА бе белязано от геройските прояви на колоритния финансов министър Янис Варуфакис, който е струвал на страната над 100 милиарда евро. Това заяви директорът на Европейския механизъм за стабилност ESM Клаус Реглинг в интервю за гръцката телевизия Скай, цитиран от в. Български новини.

Директорът на ESM призна, че между януари и юли 2015 г. „сътрудничеството между гръцкото правителство и особено между тогавашния финансов министър и европейските институции и МВФ” не е било на добро ниво. При пристигането си в Атина тази седмица Клаус Реглинг обяви, че първата вноска от финансовия транш в размер на 7,5 милиарда евро е постъпила в гръцката хазна. Реглинг каза още, че до края на годината ще бъдат на разположение други 6 милиарда евро, но само при успешен край на втория мониторинг. 

Клаус Реглинг потвърди, че в пакета мерки, които кабинетът на Алексис Ципрас трябва да прокара през септември, е включена и реформата на трудовото законодателство. 
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Варуфакис струвал €86 млрд. на Гърция

    Най-малко €86 млрд. е струвало на гръцката икономика и общество удоволствието Янис Варуфакис да бъде финансов министър. Това обяви пред парламент ...
    14.07.2016
    2 500
    4