Отидете към основна версия

4 242 6

Повече места в най-големия пътнически самолет

  • a380-
  • производство-
  • места
Снимки: М. Богданова ©

Най-големият пътнически самолет – Airbus A380, намери възможност да увеличи броя на пътниците с още 80 и така ще може да превозва общо 630 души. Това става възможно след промяна в дизайна на салона, съобщават от авиационния производител.

В бизнес класа ще мое да има още 10 места, след като се намали пространството за съхраняване на ръчен багаж. Още 20 места в икономическа класа ще се разкрият след като се промени положението на стълбата, която свързва горната с долната палуба. На определени места в самолета седалките на ред могат да се увеличат от 10 на 11 броя, което ще даде възможност за разкриването на още 23 места.

Идеята за увеличаване броя на местата в най-големия пътнически самолет е доста изненадваща на фона на по-рано публикувана информация, че Airbus планира да съкрати броя на производство на най-големия пътнически самолет. За тази година е планирано производството на 20 броя срещу 27 през 2016-а. Основната причина е, че най-големият клиент на този тип самолети – Emirates, поиска отсрочка поиска отсрочка за доставката. Също така през миналата година авиационната компания не получи нито една поръчка за производството на А380.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини