Отидете към основна версия

3 357 4

Тръмп декларира доходите си за 2016 г.

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • тръмп-
  • доходи

Президентът на САЩ е получил $288 млн. от заплата, хонорар и пенсия

Снимка: АП/БТА

Доход в размер на $288 млн. е декларирал президентът на САЩ Доналд Тръмп. Той е формиран от 565 компании и организации. Държавният глава все пак е оповестил и задължения на стойност $315 млн.

В представените от Тръмп документи са отразени негови инвестиции, активи, доходи и пенсионни плащания.

Това стана възможно, след като правителствената служба по етика на САЩ публикува финансовата декларация на Доналд Тръмп за 2016 г., предаде АП.

Тя показва, че той е получил доход в размер на $19,7 млн. от хотел във Вашингтон, открит през септември 2016 г. Президентът също така е декларирал доход от $37,2 млн. от курорта "Мар а Лаго" в щата Флорида и $19,8 млн. от голф клуба в Бедминстър, щата Ню Джърси. Тръмп е получил доходи в размер на $75 млн. от свои имоти и участие в различни компании.

Други $84 000 е получил Тръмп като пенсия от Гилдията на киноактьорите на САЩ и $ 7 млн. като хонорари за свои книги.

Финансовата декларация, която включва общи данни за доходи и задължения, се различава от данъчната декларация, която съдържа по-пълна финансова информация. Тръмп отказва да оповести данъчната си декларация, нарушавайки традицията, според която президентите и кандидатите за президентския пост доброволно публикуват тези данни.

По закон президентът на САЩ не е длъжен да оповестява данъчната си декларация, но отказът на Тръмп да направи това става повод за критики от страна на противниците му.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Милиардите на Тръмп се топят

    Нетното богатство на американския президент Доналд Тръмп е намаляло до $2,9 милиарда долара спрямо $3 милиарда преди година. Това съобщава "Блумб ...
    21.06.2017
    4 200
    4