Отидете към основна версия

28 669 12

Официално: Telenor продаде българския си бизнес

  • telenor-
  • ppf group-
  • продажба-
  • сделка
Снимка: Shutterstock

Новият собственик на българското подразделение, както и на всички активи на Telenor в Централна и Източна Европа е PPF Group. Цената на сделката е 2.8 млрд. EUR. Тук се включват подразделенията на компанията в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, както и доставчика на технологични услуги Telenor Common Operation, съобщават от компанията в съобщение до медиите. PPF Group е собственост на чешкия милиардер Петр Келнер. Наскоро неговото име отново излезе в българските медии, след като купи „Нова Телевизия”.

„Благодарение на опита на PPF Group в региона и в сектора те ще бъдат добър собственик на нашите активи в ЦИЕ” е мнението на главния изпълнителен директор на "Теленор груп" Сигве Бреке.

От PPF Group са на мнение, че сделката ще засили пазарните й позиции. „Предложението ни за използване на постъпленията от сделката цели да осигури атрактивно възнаграждение за нашите акционери, като същевременно запазим стратегическата си гъвкавост. Към момента фокусът ни е върху развиването на съществуващите ни активи и осъществяването на дигиталната трансформация в групата. През следващите няколко години очакваме нови възможности за създаване на стойност в нашите основни бизнеси и географски области", каза главният финансов директор на групата Йорген Аренц Роструп.

От „Теленор България” заявяват, че за крайният потребител нищо няма да се промени.

Сделката ще бъде финализирана през третото тримесечие на 2018 г., тъй като трябва да мине за одобрение през съответните регулатори.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Бивш шеф на ЦРУ купува Telenor

    Бившият шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс купува Telenor. Това разкрива сръбският в. „Политика“. Управляваният от Петреъс американски инвестици ...
    30.01.2018
    9 130
    22
  • Има купувач за Telenor

    Мобилният оператор Telenor, за който стана ясно в средата на януари, че възнамерява да напусне българския и още няколко пазара в Централна Европа, има ...
    28.01.2018
    6 766
    11