Отидете към основна версия

9 168 13

В Гърция вдигат минималната заплата

  • гърция-
  • минимална заплата-
  • евро-
  • пенсии

Премиерът Алексис Ципрас се готви за избори

Регулирането на трудовия пазар и увеличаването на минималната заплата е сред приоритетите на гръцкото правителство. Те бяха представени от министър-председателя Алексис Ципрас на първото заседание на кабинета след реорганизацията му тази седмица и след края на последната спасителна програма за страната по-рано този месец, съобщи агенция АНА-МПА. Приключи цикълът на надзора и съкращенията и може да започне цикълът на облекченията и на политиките за социална подкрепа, каза гръцкият премиер, като предупреди, че това трябва да става разумно и без да бъдат повтаряни грешките от миналото, пише econ.bg.

Като основна цел Ципрас изтъкна подкрепата за тези слоеве на обществото, които са понесли несъразмерно тежестта на кризата чрез възстановяване на заетостта с достойни възнаграждения и условия на труд. Сред мерките в тази насока гръцкият премиер посочи регулирането на трудовия пазар и увеличаването на минималната работна заплата. Сред слоевете, които се нуждаят от подкрепа, Ципрас спомена не само наемните работници, но и свободните професии, самонаетите лица, земеделците, малките и средните предприятия. След приоритетите на правителството Ципрас подчерта и нуждата от създаването на благоприятен за инвестициите климат чрез по-голяма ефективност на администрацията и борба с гнездата на корупция в нея.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Стачка на фериботите в Гърция

    Моряците в Гърция започнаха 24-часова стачка, съобщи Катимерини. Няма да се движат фериботите в Йонийско и Егейско море, което ще засегне острови, ...
    03.09.2018
    2 690
    4