Отидете към основна версия

2 312 0

Всеки, решил да ползва bitcoin, получава по 30 USD

  • ел салвадор-
  • bitcoin-
  • валута

Ел Салвадор ще легализира криптовалутата

Снимка: Shutterstock

От 7 септември 2021 г. Eл Caлвaдop ще приеме криптовалутата bitcoin за легално платежно средство. Предстои да бъде разработен дигитален портфейл за търговия с валутата, който ще може да се ползва навсякъде с мобилен телефон. „Всеки гражданин на Eл Caлвaдop, регистрирал се в приложението, ще получи бонус 30 USD, каза по време на пресконференция на 24 юни президентът на страната Наиб Букеле. Средствата са осигурени от правителството.

Eл Caлвaдop ще е първата страна в света, която е признала bitcoin като официално платежно средство.

Модерната финансова инфраструктура на страната е поверена на компанията Ѕtrіkе. Предвидено е тя да използва технологията на bitcoin.

Към момента страната използва основно американския долар. Проектът с bitcoin ще е много интересен като се отчете фактът, че 70% от населението не разполага с банкова сметка или кредитна карта. Близо 20% от БВП на страната идва от емигранти, които пращат пари на своите роднини в Ел Салвадор.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини

  • Големият експеримент в Ел Салвадор

    Предстои Ел Салвадор да стане първата страна, която ще приеме биткойна като национална валута, съобщи The Wall Street Journal. Страната ще направи ...
    27.08.2021
    4 112
    7
  • Валутата, която ще се самовзриви

    Віtсоіn някой ден ще се самовзриви. Изводът направи един от големите инвеститори в Саудитска Арабия – пpинц Aл-Уaлид бин Taлaл. Доводите му за п ...
    25.10.2017
    8 899
    15