Отидете към основна версия

5 250 18

Само 3 са най-добрите съвети за подобряване на финансовото ви положение

  • спестяване-
  • пари-
  • правила-
  • милиардери-
  • съвети

Пестенето е най-предпочитаният вариант за забогатяване при представителите на средната класа

Снимка: Shutterstock

Основният начин на хората, които искат да подобрят финансовото си състояние в САЩ, е спестяването. Анкета на компанията за финансови услуги Fidelity Investment показва, че над 70% от американците са мнение, че имат финансови затруднения, а 45% се ограничават финансово в стремежа си да се справят финансово.

Милиардери посочват три от най-лесните за изпълнение финансови съвети за пестене на пари, респективно подобряване на финансовото положение.

1. Имайте собствени правила при пазаруване.

Ако харесате дадена стока, не се хвърляйте веднага да я купувате, а изчакайте една седмица, премислете добре дали имате нужда от нея и тогава я купете. Също така, когато купувате нещо, се опитайте да продадете друго. Така не само няма да се чудите къде да поставяте новите предмети, но и ще имате финансови постъпления. Изчаквайте намаленията. При тях за същата стока и същото качество, плащате по-малко пари.

2. Направете си сметка къде другаде, освен за сметки, ви отиват парите.

Ако в края на месеца нямате нито един спестен лев, то тогава е добре да проследите къде е отишла заплатата ви. Съветът на милиардерите е да си изградите навик поне една седмица в месеца да си записвате за какво харчите парите си.

3. Променете начина си на мислене за парите.

Когато купувате дадена стока не мислете само за какво ще я ползвате, а и колко време трябва да работите за нея.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 15 гласа.

Свързани новини

  • Как да пестите

    Домашно счетоводство Контролът на приходите и разходите ви помага да не допуснете отварянето на финансови дупки в личния си бюджет. Експертите съве ...
    12.01.2021
    3 727
    20
  • Просто финансово правило как да живеете

    Чували ли сте за правилото 50-30-20? То ще ви помогне по-лесно да управлявате бюджета си. Половината (50%) от месечния ви доход трябва да отива за ...
    01.07.2017
    4 599
    18