Отидете към основна версия

45 139 105

С такова нещо не сме се сблъсквали никога досега

  • русия-
  • украйна-
  • дерипаска

Дерипаска: През идните 3 години Русия я чака най-тежката криза

Снимка: ЕРА/БГНЕС

„Никога не сме се сблъсквали с подобно нещо досега. Русия е изправена пред тежка криза." Това каза милиардерът Олег Дерипаска на среща на Икономическия форум в Красноярск, коментирайки перспективите пред руската финансова система на фона на наложените огромни санкции.

Говорейки за перспективите на руската финансова система пред лицето на западните санкции, наложени заради „военната операция в Украйна“, Дерипаска отбеляза, че Русия през следващите три години я чака „най-тежката криза“.

„Когато хората ви кажат: ще пуснат ли желязната завеса или не? Те вече са я пуснали, това е факт. Трябва да видим колко партньори ще ни останат. Мисля, че тук ще бъдем изненадани – ще разчитаме на една страна “, каза Дерипаска на пленарната среща на CEF.

Оценявайки мащаба на възможна финансова криза, Дерипаска подчерта, че това ще бъде кризата от 1998 г., "умножена по три".

Милиардерът призова да се мисли в настоящата ситуация за населението на Русия, което „не е виновно за нищо“. Според него ще бъде важно да подкрепим гражданите на Русия и „честно да обсъдим къде, как и при какви условия живеем“.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 152 гласа.

Свързани новини