Отидете към основна версия

8 551 40

Част от големите вериги магазини се върнаха в Русия

  • москва-
  • русия-
  • мол-
  • търговски марки-
  • дрехи

Reserved, House, Cropp, Mohito и Sinsay отварят магазините си

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Магазини, собственост на полския търговец на дребно LPP (марки Reserved, House, Cropp, Mohito и Sinsay), отварят отново в Русия. В търговския център Aviapark в Москва магазините Reserved и Cropp работят от 20 май. В тях няма опашки, а цените остават същите както преди затварянето. Mohito все още не е достъпен за посетители. Някои магазини вече сменят табелите: Reserved ще се казва Re, Mohito - M, Sinsay - "Sin".

На 19 май търговецът на дрехи LPP заяви, че продава руската компания на китайски консорциум и напуска Русия. Беше уточнено, че по споразумение на страните по сделката купувачът няма да придобие правото да използва имената и търговските марки на дрехи, собственост на полската компания, но ще може да продаде всички стоки, налични на руската компания.

Така резултатът от продажбата ще бъде прекратяването на групата LPP в Русия след 20 години присъствие на този пазар, заключават от компанията.

Преди това компанията напълно спря доставката на своите стоки за страната, инвестициите и плановете за развитие, а също така и онлайн продажбите на продукти от всички свои марки.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 30 гласа.

Свързани новини