Отидете към основна версия

3 651 40

Таванът на цената на петрола помогна на Русия

  • индия-
  • русия-
  • газ

Страната увеличи търговията със суровини с Индия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Наложеният от Запада таван на цените на руския петрол помогна значително да увеличи търговията със суров петрол между Русия и Индия. "Ние не сме въвлечени в санкции, що се отнася до ценовите тавани. Русия остава основният доставчик на суров петрол за Индия", каза секретарят на индийското министерство на петрола и природния газ Панкадж Джайн.

„Това, което направи това възможно, беше таванът на цените на руския петрол. Така че таванът на цените всъщност по някакъв начин помогна да се увеличи значително търговията със суров петрол между Русия и Индия“, каза Джейн.

Ню Делхи не подкрепи тавана на цените на руския петрол, въведен от Запада от 60 долара за барел през декември 2022 г. Както заяви по-рано индийският министър на петрола и природния газ Хардип Сингх Пури, петролът няма стигмата на никоя страна и Ню Делхи ще продължи да следва независима политика, за да гарантира собствената си енергийна сигурност.

През последните 2 години Русия е удвоила доставките си на петрол за Индия, която е третият по големина вносител и потребител на въглеводороди в света. Както Джейн ТАСС съобщи по-рано, Индия получава от Русия от 1 до 1,4 милиона барела петрол на ден от общия си енергиен внос от 5 милиона барела на ден, доставките в този обем бяха през миналата година и остават през текущата година.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 22 гласа.

Свързани новини