Отидете към основна версия

3 039 19

Русия обвини САЩ в нелоялна конкуренция при търговията с уран

  • сащ-
  • русия-
  • уран-
  • дмитрий песков

Песков: За американците е трудно да се конкурират с нас на международната сцена

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Конкуренцията с руската ядрена индустрия, една от най-напредналите в света, не е лесна и това е причината за забраната на САЩ за внос на уран от Руската федерация. Това каза на брифинг прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

„За американците е трудно да се конкурират с нас на международната сцена“, обясни санкциите представител на Кремъл. „Веднага щом им стане трудно да се конкурират, те не пренебрегват нищо, включително мерки, които всъщност изкривяват, изкривяват и побеждават всички норми на международната търговия.“ Прессекретарят на руския лидер нарече забраната на Вашингтон „нищо повече от нечестна конкуренция и продължение на неприкритата, разкрита линия на американците“.

„Това не е критично за руската ядрена индустрия“, посочи Песков. „Нашата ядрена индустрия е една от най-напредналите в света, тя е изключително конкурентна.“ „Ще продължим да развиваме тази индустрия“, обеща представителят на Кремъл.

Преди това президентът на САЩ Джо Байдън подписа закон, който забранява вноса на необлъчен, нискообогатен уран, произведен в Руската федерация или във всяка Русия компания. Вашингтон обясни тази мярка с необходимостта да се осигури независимост на САЩ от доставки от Русия.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 19 гласа.

Свързани новини