Отидете към основна версия

1 485 2

Чужденците ще купуват по-лесно имоти в Китай

  • китай-
  • инвестиции-
  • чужденци
Снимка: АР/БТА

След обезценяването на йената китайските власти облекчиха режима за придобиване на имоти в страната от чуждестранни инвеститори.

През 2006 г. на фона на рязкото покачване на чуждестранните вложения в недвижими имоти, Китай въведе редица ограничения за покупка на жилища и къщи от чужденци. Сред тях бяха условия като това купувачът да е живял минимум 1 година в Китай. Желаещите да открият агенция за недвижими имоти на територията на страната трябваше да имат уставен капитал не по-малко от половината от общия обем на инвестицията, ако тя надвишава 10 млн. USD.

В момента китайските подразделения на чуждестранните компании и чужденците физически лица, които живеят и работят в Китай, могат да купуват имоти за собствени нужди, но само ако до размер, отговарящ на „реалните им потребности”.

Отмяната на част от ограниченията цели да спомогне за ръст в търсенето на имоти, смятат китайските власти. Анализаторите обаче са на друго мнение. Според тях, ефектът няма да е голям, тъй като чуждестранните инвеститори заемат сравнително малък дял на китайския пазар на недвижими имоти.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Построиха къща за 3 часа

    Новата технология на строителство не е само по-бърза, но и по-евтина. По данни на компанията Zhuoda, разходите могат да се понижат до 400 USD/кв.м. ...
    10.08.2015
    7 985
    4