Отидете към основна версия

17 261 8

Британците се плашат от собствен дом

  • великобритания-
  • наем-
  • покупка

С 2.3% са се повишили през август на годишна база наемните нива на частните жилища във Великобритания. Спрямо юли се отчита незначително понижение от 0.1%. Това, което се забелязва на пазара на наеми на Острова, е, че темпът на повишаване на рентата се засилва в сравнение с предходните няколко години. Една от причините е повишаване на данъка върху наема, който трябва да плащат собствениците.

Наемът, а не покупката са по-популярни сред британците. Това се дължи не само на високите цени на жилищата, но и, че голяма част от младото поколение не желае да се привързва към определено място.

Проведено наскоро изследване показва, че именно поради непрекъснато поскъпващите цени на жилищата 5.5 милиона британци не си представят някога да успеят да си купят собствен дом. Не само стойността на имота, но и целия процес по придобиването му плаши жителите на Великобритания и най-вече тези, които за пръв път ще купуват жилище.

Страхът от допълнителни разходи и необходимостта да имат контакт с адвокат, брокери на недвижими имоти и банкови служители се явява мощен сдържащ фактор и като резултат близо 30% от гражданите на Великобритания, не разполагащи със собствен имот, са категорични, че никога няма да притежават такъв.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини