Отидете към основна версия

3 547 3

Трудни времена за ипотечното кредитиране в САЩ

  • ипотека-
  • сащ-
  • заем-
  • жилище
Снимка: Shutterstock

Американският пазар на ипотечни кредити го очакват тежки времена, след като темпът на търсене на подобни заеми се забави, а конкуренцията между банките при този вид кредити се засилва, съобщава агенция Reuters.

Част от кредитодателите са обезпокоени от спада на тяхната печалба. В отговор на „по-суровия” климат, повечето кредитори планират да понижат част от изискванията си с цел привличане на повече кредитоискатели. „Очакванията за облекчаване на кредитните стандарти се повишиха през второто тримесечие на текущата година, на фона на това, че повечето кредитори съобщиха за забавяне темпа на търсене на ипотечни заеми и растящото безпокойство по отношение на конкуренцията между кредиторите”, казва Дъг Дънкан, главен икономист на агенция Fannie Mae.

До около 30% падна маржът между група на тези, които са отчели понижение на потребителското търсене на ипотечни заеми за покупка на собствено жилище и тези, които са видели повишаване на търсенето.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Къде се търсят най-много жилища в САЩ

    С 27.8% се е увеличило търсенето на жилища и къщи в САЩ през юни 2017 г. в сравнение със същия месец на предходната година. Разглеждайки данните на ме ...
    09.08.2017
    1 843
    0
  • За пръв път в имотната история на САЩ

    Средната цена на типичната американска къща достигна през юни тази година 200 400 USD, което е със 7.5% повече в сравнение със същия месец на 2016-а. ...
    28.07.2017
    3 673
    0