Отидете към основна версия

4 946 6

С 8% годишно се увеличават продажбите на имоти

  • продажби-
  • жилища-
  • българия
Снимка: М. Богданова ©

Обемите продажби на недвижими имоти през последните 4 години непрекъснато нарастват, сочат данните на Агенцията по вписванията. Най-голям ръст е отчетен през 2014 г., когато пазарът се оттласна от дъното и цените започнаха да растат.

През последните 3 години продажбите в София нарастват равномерно с по около 8% годишно. Ръстовете, регистрирани от Агенцията по вписванията се забавят през последните месеци, отчитат анализатори и обясняват тенденцията с високия интерес на клиентите към новото строителство, което е в процес на изграждане и вписването на сделките ще стане на по-късен етап.

Като брой продажбите в София са около 25 000 на година, което все още е далече от нивата в бума, когато достигаха до 45 000 сделки годишно и това предполага един много по-балансиран пазар и е още една индикация, че не можем да говорим за прегряване и балонизиране на жилищния пазар в София. „Данните за обемите продажби като цяло показват стабилно и умерено увеличаващо се търсене, което дава много добра основа за продължаващо развитие на жилищния пазар в София”, коментира ситуацията Полина Стойкова, изпълнителен директор на компанията Bulgarian Properties.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини