Отидете към основна версия

2 460 17

Кметът на Костинброд на разпит в прокуратурата

  • костинброд-
  • трайко младенов-
  • мотоциклетист-
  • катастрофа

Трайко Младенов участва в пътна катастрофа, при която загина мотоциклетист

Снимка: БГНЕС

Софийската окръжна прокуратура повдига обвинение срещу кмета на Костинброд Трайко Младенов за причиняване на смърт по непредпазливост на 34-годишния мотоциклетист, който загина при сблъсък с колата, управлявана от градоначалника, предаде TrafficNews.

Тежката катастрофа стана около 19.00 часа в неделя на входа на Костинброд. Кметът е шофирал лек автомобил в посока София, когато, по думите му, мотористът, който е карал зад него, се удря в колата му. Трайко Младенов заяви, че е решил да се престрои в лявата лента и тогава последвал сблъсъкът. Пробите за алкохол и наркотици на кмета бяха отрицателни.

Има твърдения, че кметът се е опитал да направи непозволен обратен завой и така се е стигнало до катастрофата. По неофициална информация пък мотоциклетистът е бил без книжка.

Първоначално 39-годишният Младенов беше разпитан като свидетел и освободен, но днес беше призован да се яви в Окръжната прокуратура в София в 14.00 часа, за да му бъде предявено обвинението.

По закон предвиденото наказание за това престъпление е от 2 до 6 години затвор. На кмета на Костинброд ще бъде наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лева.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.

Свързани новини