Отидете към основна версия

4 493 11

Съседите с истинско безплатно саниране

  • румъния-
  • саниране-
  • програма

Румънците ще получат по 15 000 EUR за обновяване на жилищата си

Снимка: Shutterstock

Румънците, които искат да повишат енергийната ефективност на жилищата си ще платят само 40% от стойността на ремонта. Останалите 60% се покриват от държавната програма „Енергийно ефективно жилище“ с бюджет 100 млн. EUR. Субсидията ще е в размер до 15 000 EUR на бенефициент. Програмата е разчетена за 9000 жилища.

Санирането включва подмяна на системата за топлинна изолация, изолация на прозорци, газови бойлери, използващи технология за кондензация, слънчеви панели, LED осветителни системи и всякакви други системи, които могат да подобрят енергийната ефективност на жилищата им.

Кандидатстването ще е само онлайн и включват лична карта на собственика на жилището, документ, доказващ собствеността му, и сертификат за енергийна ефективност, както и одит, показващ как ще се подобри енергийната ефективност с инвестицията. Предоставят се до 60 дни след началото на програмата. Изпълнението на инвестиционното намерение се реализира в рамките на 18 месеца.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини

  • Пандемията повиши цените на жилищата

    Средната цена на жилищата в Румъния достигна 1367 EUR/кв.м. през април. Това е спад от 1.7% през април. За сравнение, месец по-рано беше отчете ръст о ...
    07.05.2020
    4 362
    15
  • Наемите могат да се увеличат

    Обезценяването на румънската лея през текущата година може да окаже влияние върху пазара на недвижими имоти. До момента обезценяването на националната ...
    13.04.2020
    7 813
    9